Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Coaching og Helsecoach

En vanlig definisjon for coaching er:

Prosess for å frigjøre og utvikle menneskers potensial.

bilde

Coaching er en kommunikasjonsform som setter fokus på handling og læring på det personlige og faglige plan med bevisstgjøring, utfordring og motivasjon.

Coaching er en proaktiv tilnærming til å jobbe med seg selv, din karriere, din familie og alle elementer som utgjør ditt liv.

Coaching setter fokus på nåtid og fremtid. Den er løsningsorientert, og setter som grunnlag
til at mennesker har svarene selv, men kan trenge hjelp til å aktivisere dem ved hjelp av riktig spørsmålsstilling.

Bedrifts og ledelsescoaching kan være egnet i omstillingsprosesser, mål og resultatoppnåelse, konflikthåndtering, bedre motivasjon, klargjøre tankeprosesser, bedre arbeidsmiljø, personalsaker, og selvutvikling ved å blr klar over egne ressurser og evner m.mer.

Helsecoaching er en komplementær helsefremmende metode og ingen erstatning for medisinsk eller psykologisk behandling. Som metode erkjenner helsecoaching forbindelsen mellom kropp og sinn og at tanker, følelser og overbevisninger kan påvirke helsen.

Helse coaching er en helsefremmende prosess som er interaktiv og relateres til helse. Helsecoaching er definert som en tjeneste hvor tilbydere tilrettelegger deltakerens prosess i å endre livsstilsrelatert atferd for bedre helse og livskvalitet, eller å etablere og oppnå helsefremmende mål. I likhet med helsepedagoger, tar helsecoachen en aktiv rolle. Vanligvis hjelper helse coachen sin klient til å nå sine mål ved tilrettelegging av læringsprosessen. Hvis helse coaching eller coaching for helse er i fokus, kan helsecoachen hjelpe å utdanne klienten på bestemte helserelaterte emner og senere støtte dem i å nå sine helserelaterte mål og å utvikle effektive støtterelasjoner i helse opplysning og praksis.

Share on Facebook

Logg inn